Hoppa till sidans innehåll

Curlingförbundet


Grattis till Therese Westman och Robin Ahlberg som vann SM i Mixed Dubbel som spelades i helgen i Göteborg!
 
De svenska juniorlagen har övertygat under helgens deltävling i Nordic Junior Curling Tour! Tjejklassen vanns av lag Moberg och killklassen vanns av Granit. Stort grattis!
 

Bele Wranå Memorial

(2017-11-27 14:53)
Sundbybergs Curlingklubb välkomnar Mixed Dubbel lag till Bele Wranå memorial den 23-25 februari 2018.
 
Sara McManus: Det var en bra spelad match som vägde åt båda håll. Alltid surt att förlora ett guld men jag är otroligt stolt över det här silvret.
 
Semifinalen mot Italien började lite avvaktande och lagen följdes åt fram till den sjätte omgången. Men sedan kom det svenska rycket som avgjorde.
 
Nordic Junior Curling Tour fortsätter med den danska deltävlingen i Köpenhamn och sex svenska juniorlag är på plats.
 
Det var laddat för toppmöte mot hittills obesegrade Schweiz men dramat uteblev. Det blev svensk storseger 8-2 när Schweiz gav upp redan efter den sjätte omgången och nu väntar Norge i kvällens semifinal.
 
Skip Niklas har full koll på statistiken. Sverige lag Edin och Norge lag Ulsrud hade mötts 53 gånger innan dagens match och i 28 av dom har det slutat med svensk seger.
 
De svenska curlingdamerna är fortsatt obesegrade vid curling-EM. Vid morgonmatchen i St Gallen blev det seger 6-5 mot de regerande europamästaren Ryssland.
 
Lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Henrik Leek och coach Fredrik Lindberg fick en enkel resa mot den sjätte segern och besegrade Italien med hela 8-3.
 
Sex omgångar, det var allt som krävdes för att Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs och Jennie Wåhlin skulle ta sin sjätte raka seger vid curling-EM.
 
Oskar Eriksson: Det var en jämn match som stod och vägde länge. Vi fick en bra start med en tvåpoängare i första omgången men dom kom tillbaka med kvittering.
 
Schweiz hade ledningen i sista omgången, men med två stenar kvar vände Sverige. till 8-6. Nu har lag Hasselborg fem raka vinster i curling-EM.
 
Efter fyra raka segrar kom den första och lite oväntade förlusten mot Nederländerna för lag Edin.
 
Det sprudlar härligt självförtroende när curling.se träffar skip Anna Hasselborg efter utklassningssegern mot Tyskland med 8-2. Fyra raka segrar och laget toppar EM-tabellen tillsammans med värdnationen Schweiz.
 

Postadress:
Göteborgs CK - Curling
Valdemar Noréns gata 17
41755 Göteborg

Besöksadress:
Valdemar Noréns gata 17
41755 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46 707 44 45 35
E-post: This is a mailto link

Se all info