Hoppa till sidans innehåll

Curlingförbundet


För knappt tre veckor blev lag Hasselborg olympiska mästare. Nu väntar nästa stora mästerskap för Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs, Jennie Wåhlin och coach Maria Prytz. VM i North Bay, Kanada startar idag lördag.
 
 
Isabella Wranå: Vi spelade fantastiskt bra i de tio första matcherna och gjorde en mindre bra. Tyvärr var det finalen och det slutar med silver.
 
 
Att arbeta för en jämställd idrott, är en självklarhet för oss. Idag och alla andra dagar. Kvinnor och mäns lika rättigheter och förutsättningar är en viktig fråga för hela idrottsrörelsen och en hjärtefråga för Svensk Curling
 
Lag Wranå från Sundbybergs CK med Fanny Sjöberg, Almida De Val, Jennie Wåhlin, Isabella Wranå. Maria Larsson och coach Margaretha Sigfridsson fortsätter att rada upp segrar i skotska Aberdeen är fortsatt obesegrade i grundserien.
 

SM VETERANER

(2018-03-06 10:59)
SM för veteraner är nu avgjort och vi gratulerar vinnarna från Norrköping, lag Liljegren (mitten på bilden)!
 
Team Granit dominerar säsongens Nordic Junior Tour. I helgen vann de tredje raka turneringen denna säsong och är än så länge ohotade i toppen av tabellen!
 
 
Junior-VM startade igår lördag i skotska Aberdeen och med en perfekt start för de svenska lagen.
 
IK Fyris juniorer har genomfört ett rekryteringsprojekt med stöd av föreningen och Svenska Curlingförbundet. Ungdomarna har varit ute i skolor och haft med sig Floorcurling för att marknadsföra Skolmästerskapen.
 
Lag Hasselborg presterade på topp när det gällde som mest och är nyblivna olympiska mästare efter 8-3 mot Sydkorea.
 
OS-finalen mellan Sverige, lag Edin och USA utvecklade sig till en rysare som var ytterst jämn ända fram till den åttonde omgången som blev olycklig för de svenska killarna.
 
Delad glädje är dubbel glädje brukar det heta och det är det som gäller i den olympiska curlingturneringen. Igår var det lag Edin som tog sig vidare till en historisk OS-final och idag upprepade damerna i lag Hasselborg den bragden.
 
Sverige och lag Edin kopplade greppet direkt från start i semifinalen mot Schweiz och kunde till slut säkra en plats i OS-finalen med slutsiffrorna 9-3. Det är första gången ett svenskt herrlag har tagit sig till OS-final i curling.
 

Postadress:
Göteborgs CK - Curling
Valdemar Noréns gata 17
41755 Göteborg

Besöksadress:
Valdemar Noréns gata 17
41755 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46 707 44 45 35
E-post: boka@goteborgcurling.se

Se all info