Rekommendationer om curling och Corona

Svenska Curlingförbundet har ställt in alla nationella tävlingar resten av säsongen (läs mer om curlingförbundets handlingsplan för Coronavirus )

I Göteborgs curlingklubb fortsätter vi tills vidare med våra interna arrangemang t.ex. Göteborgsligan, så länge det inte kommer signaler som gör att det måste omvärderas.

Curlingspelare går inte fria från risken att smittas av Covid-19. Tänk på följande saker för att skydda dig och andra från smittspridning när vi spelar:

⇒ Stanna hemma vid minsta tecken på förkylning
Symtomen är ofta lindriga och kan påminna om vanlig förkylning. En del får svårare besvär, som lunginflammation. Har du symtom på förkylning, stanna hemma och kontakta 1177.

⇒ Tvätta händerna ofta – före och efter spel
Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder.

⇒ Ny hälsning för din hälsa, säsongen 2019/2020
Styrelsen rekommenderar en ny hälsningsform, innan och efter match, för säsongen 2019/2020. Vi föreslår armbågshälsning, då fothälsning innebär ökad risk för halk-olyckor.

⇒ Hosta och nys i armvecket, undvik att röra ögon, näsa och mun
Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.

Tack för att du respekterar riskerna och åtgärderna kring Covid-19! Och inte spelar om du är eller känner dig sjuk.

 

• Har du frågor om Covid-19 ring informationsnumret 113 13

• Har du symptom kontakta 1177