KM figur

 • Resultat KM-Figur 2018-2019
 • Resultat KM-Figur 2019-2020
 • Hejsan kära curlirare.

  Figur-curling är en ofta underskattad konstform vilket vi hoppas att vi kan ändra på i år.

  Säsongens figur-KM-serie spelas under höst och vårsäsongen 2018/2019 och den inbegriper 5 olika tillfällen med sammanlagt 6 serier.

  För er som aldrig provat på detta förklarar vi reglerna för varje figur, så alla kan vara med! Vi ordnar även protokoll som vi hjälps åt att fylla i under spelets gång.

  Klicka här för en beskrivning av Figur-spel

  Resultatet i säsongens KM-serie fås fram genom att poängen i dom två bästa serierna läggs ihop. För att göra det lite extra spännande så adderas dessutom poängen från en eclectic-serie till denna poäng vilket blir slutpoängen. Eclectic-seriens poäng fås fram genom att man lägger ihop det bästa resultat från varje enskild figur som man har spelat under seriens gång till en serie. En personlig ”greatest hits”-serie om man så vill.

  Detta medför att det lönar sig att vara med vid många tillfällen, för även om man redan har gjort två bra serier så kan man alltid förbättra sin eclectic-serie genom att förbättra enskilda figurer lite här och där.

  För dom som inte vet vad figur-curling är så kan det enkelt beskrivas som enskild precisions-curling. Det finns 8 specifika figurer (uppgifter) som ska spelas, med 4 stenar på varje figur, och beroende på utfallet så kan man få upp till 3 poäng per försök. Detta är en spelform som passar alla olika nivåer av curlare eftersom man inte spelar direkt mot andra utan bara spelar efter att få ihop så bra poäng man kan.

  För att hjälpas åt att förbereda is och lotta vem som ska spela på bana 3 resp. bana 4 behöver vi vara på plats en liten stund innan angiven starttid.

  Säsongens bokade figurspel ser du nedan: